De verloskundige

Eindelijk is het zover, de eerste keer naar de verloskundige. Nu wordt het echt serieus. Vanaf nu sta jij onder controle! Het eerste prenatale (prenataal betekent vóór de bevalling) onderzoek. Spannend allemaal, maar wat gaat er gebeuren? Afgezien van de administratieve gegevens wordt er in het bijzonder aandacht gegeven aan een hoop persoonlijke gegevens. Naast onderzoek naar persoonlijke omstandigheden wordt er ook een lichamelijk onderzoek gedaan. Er moet bloed afgenomen worden, zodat jouw bloedgroep bepaald wordt en er mogelijke ziektes opgespoord kunnen worden. De verloskundige zal je uitleg geven, wat jij van haar kunt verwachten tijdens de zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten en meer te drinken. Eten voor twee is niet nodig. Lijnen tijdens de zwangerschap of de borstvoeding is niet verstandig. Als jij meer wilt weten over voeding tijdens de zwangerschap, kijk dan op www.voedingscentrum.nl of www.gezondiza.nl. Het kan heel verwarrend voor jou zijn, wat jij wel en wat jij niet mag eten of drinken.

Misschien hoor jij van jouw moeder, dat het allemaal zo’n onzin is en dat men vroeger bijna alles mocht eten en drinken. Onderzoek heeft echter aangetoond, dat jij door het één en ander niet of juist wel te gebruiken, de kans op bepaalde afwijkingen kan verminderen. Vetzuren, foliumzuur, bacteriën zoals toxoplasmose en listeriose, een teveel aan vitamine A, alcohol en genotmiddelen en bepaalde stoffen kunnen de ongeboren vrucht aantasten. Waar jij ook extra op moet letten, zijn bepaalde aandoeningen, die onbedoeld schade aan de ongeboren vrucht kunnen brengen.

Verloskundige Den Haag/Monster

Wanneer je op zoek bent naar een ervaren verloskundige in Den Haag of Monster, dan ben je bij ons  aan het juiste adres!

Je bent van harte welkom bij verloskundigenpraktijk Marga Kortekaas & Kirsten Heetkamp in Den Haag of Monster.

Op onze site vind je informatie over de praktijk en kan je – indien gewenst – je aanmelden. Daarnaast willen wij je informeren over allerlei zaken die met kinderwens, zwangerschap, bevalling en de rol van de verloskundigen te maken hebben. Ook tref je een groot aantal links aan die behulpzaam kunnen zijn alvorens je zwanger wordt, tijdens je zwangerschap, de bevalling en daarna. Zo hopen wij alvast vele vragen te beantwoorden.
Maar veel liever ontmoeten we jou en je eventuele partner persoonlijk in onze praktijk voor verloskunde in Den Haag of Monster om jullie te begeleiden rondom de zwangerschap en de geboorte van jullie kindje.

Direct contact opnemen – Verloskundige praktijk den Haag/Monster

Heb je vragen, wil je een afspraak maken met één van onze verloskundigen of ben je op zoek naar bepaalde informatie die je niet op onze website kunt vinden, dan zijn wij telefonisch bereikbaar tijdens ons telefonisch spreekuur: maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 15.30 uur.

Telefoonnummer: 070 325 89 15

Voor dringende vragen, spoed of hulp bij de bevalling: 06 464 22 555

Inschrijven kan telefonisch of via onze website: www.kortekaas-verloskundigen.nl

Ben je niet in de gelegenheid om tijdens het telefonisch spreekuur te bellen, spreek dan gerust het antwoordapparaat in. Wij bellen je terug.