Kraamvisite

Er zijn mensen, die denken dat ze gezellig tot 23.00 uur kunnen blijven zitten. Sta dit niet toe. Jullie hebben beiden de slaap hard nodig. Laat het bezoek uiterlijk om 21.30 uur vertrekken, zodat jullie rond 22.30 kunnen gaan slapen. Probeer de afspraken zo te regelen, dat het meeste bezoek komt als de kraamverzorgende er is, zodat jullie de avonden met z’n drieën zijn.

Kraamvisite hoort kort te zijn, zodat de kersverse ouders voldoende kunnen rusten. Er wordt een kopje koffie of thee geserveerd met een beschuitje met muisjes of iets dergelijks en na het tweede kopje is het toch ook wel weer tijd om de visite uit te zwaaien.

Een pasgeborene van hand naar hand laten gaan is geen goede optie, omdat de ervaring leert, dat een baby daar erg onrustig van kan worden. Wat dan kan betekenen, dat jullie een slapeloze nacht tegemoet gaat. Er komt veel kijken bij het ouderschap en beide zullen jullie je moeten vinden in de nieuwe rol. Plan altijd één dagdeel vrij, zodat je niet geleefd wordt. Ook is het verstandig om op de vierde dag een dag zonder visite te plannen, dan komen vaak de kraamtranen en hoeft jouw partner zich niet opgelaten te voelen om ze lekker te laten gaan.

Vaak is een kraamfeest een leuk alternatief, dan hebben jullie in één middag al het bezoek en heerst er verder meer rust. Een kraamfeest wordt meestal een paar weken na de geboorte gepland.