De kraamheer

Jullie hebben net een zeer inspannende gebeurtenis achter de rug en zijn allebei aan wat extra rust toe. Voor de kraamvrouw is dat meestal geen probleem, die mag heerlijk in bed blijven liggen en zich laten verwennen als een prinses, zij heeft tenslotte hard gewerkt.

Van de kraamheer wordt verwacht dat hij de geboortekaartjes regelt, boodschappen doet en de baby aangeeft. Maar de eerste dagen na een geboorte zijn ook voor jou zeer vermoeiend. Het is dan ook heel verstandig om samen met jouw partner een stapje terug te doen.

De meeste mannen gaan na twee of drie dagen weer werken. Probeer gedurende die eerste dagen de baby zoveel mogelijk zelf te verzorgen, het badje is hierbij wel een heel bijzonder moment. De kraamverzorgende zal jou helpen, jou adviezen en talloze tips geven. Jij bent diegene, die de zorg van de kraamverzorgende overneemt, als deze naar huis gaat. Jij kunt onzeker zijn met de nieuwe rol als vader en ook als verzorger van jouw partner en kind, laat de kraamverzorgende jou hierbij ook helpen!.

Jouw partner is moeder geworden en wil mogelijk jullie kindje zelf voeden. Daar gaat een hoop tijd en moeite in zitten. Gun haar die tijd en moeite en geniet van het feit, dat het moederlichaam zo mooi in elkaar steekt. Neem zelf ook voldoende rust.