Waarom Kraamzorg

Kraamzorg in Nederland is uniek op de wereld en wordt exclusief in Nederland gegeven. Dat maakt het ook zo bijzonder. In de meeste landen liggen de kraamvrouwen gemiddeld 4 dagen in het ziekenhuis en mogen dan naar huis. De verzorging in het ziekenhuis is heel anders dan thuis. Ook wordt er weinig voorlichting en instructie gegeven en zijn de mensen aangewezen op familie. De kraamverzorgende kan jou bijstaan, verzorgen en begeleiden vanaf de geboorte van jouw kindje tot het moment dat jij zelfstandig de verzorging kan overnemen. Dit is in de regel op de achtste dag. In het buitenland gaat men er van uit, dat er voldoende mantelzorg is en dat de informatie van moeder op dochter gaat. In Nederland zijn wij er echter van overtuigd, dat de professionele kraamverzorgende de beste start kan geven aan moeder en kind in hun eigen vertrouwde omgeving.

Iedere geboorte is uniek. Er komt heel veel op je af. Vanaf de periode voor de geboorte tot vlak na de geboorte van jouw kind. Jij wilt het liefst alles zelf regelen en doen, maar jij bent ook erg moe. Jouw partner doet zijn best, maar dit is ook voor hem een nieuwe situatie en alles wat er bij komt kijken zijn jullie nog niet aan gewend. Familie en vrienden staan straks voor de deur. Iedere dag moet er een was gedraaid worden. Jij weet niet, hoe je voor zo’n klein hulpeloos hummeltje moet zorgen. Jij hebt de geboorte inmiddels al tien keer in geuren en kleuren door de telefoon herbeleefd. Jij bent gelukkig en wilt genieten van jouw kindje samen met jouw partner en eventuele oudere kinderen.

Daarom zijn wij van Kraamzorg&Zo er. Jij mag ontspannen, jij en jouw baby worden verwend. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken. Alles wat jij zou moeten weten om voor de baby te zorgen, wordt uitgebreid verteld en voorgedaan. Jij behoudt de regie en wij zorgen ervoor, dat alles zoveel mogelijk aangepast wordt aan jullie situatie en behoefte. Precies zoals jij dat wil. Kraamzorg&Zo ondersteunt, adviseert en helpt waar nodig. Kraamzorg&Zo onderscheidt zich graag door vooral het “waarom” toe te lichten, zodat niet alleen de logica duidelijk is, maar daardoor alle informatie ook beter blijft ‘hangen’. Onze kraamverzorgenden zijn professioneel en weten te handelen in elke situatie en wij doen ons uiterste best om jullie een onvergetelijke kraamweek te bezorgen. Waarna jij voldoende informatie mee hebt gekregen om na de kraamweek zelfstandig voor jouw kindje te zorgen. Wij werken zoveel mogelijk met één kraamverzorgende in het gezin, zodat de rust gewaarborgd blijft en er een band kan ontstaan, die ten goede komt van de zorg.