Ontspannen zwanger

Om zwangeren zoveel mogelijk te bieden en te ondersteunen, verzorgen wij regelmatig de cursus Ontspannen Zwanger. In een reeks van vijf lessen, leren wij te ontspannen tijdens de zwangerschap en tijdens de ontsluitingsfase van de bevalling.

We bereiden jij voor op de bevalling, waarbij jij leert om jouw kindje op de wereld te zetten op eigen kracht. Een natuurlijke bevalling geeft een betere start voor zowel het kind als de moeder. Tijdens een bevalling starten er allerlei processen, die op hun beurt ook weer voor een startsein zijn voor bijvoorbeeld de borstvoeding.

De laatste les is een partner les, waarin we uitvoerig gaan bespreken wat hun verwachtingspatroon is en wat jij als barende graag wil dat je partner doet. In de lessen maken we veel gebruik van ademhalingstechnieken, bepaalde strekkingen en drukpunten die mogelijk de klachten en de pijn tijdens het bevallen kunnen verlichten.

De lessen worden verzorgd door onze docent Zwangerschapsbegeleiding en zullen op de locatie van het Geboorte Centrum Westland te Monster gegeven worden op de donderdagavond. Inschrijven kan vanaf half mei via de site van OntspannenZwanger&Zo of neem contact op met Kraamzorg&Zo voor meer informatie.